onsdag 21 december 2011

JULKORT...En julhälsning kommer här till alla nära och kära och alla långt långt bort...
Sista arbetsdagen imorgon torsdag, sedan blir det 2 veckors föräldraledighet, oj vad jag ska njuta och bara ta det lugnt!
Hösten har varit fullspäckad, har knappt hunnit tänka känns det som, så tänka ska jag också göra under jullovet! OCH läsa bok, äta godis, dricka lite mera glögg, sova, gå promenader och umgås med alla jag tycker om...
En riktigt god jul önskar jag er alla !!!
KRAM!!!

tisdag 13 december 2011

Vi komma vi komma från pepparkakeland...

Nu är granen klädd, barnen hjälpte såklart till. Dom hängde de flesta pynten på samma höjd som dom själva och mest på samma gren (gulligt!) jag flyttade dom sedan i smyg...
Imorgon har barnen julfest på dagis, utstyrseln ligger redo på matbordet - pepparkaksgubbar ska dom båda 2 få vara.
Morgondagens julpyssel efter dagishämtningen blir att sticka nejlikor i apelsiner samt tillverkning av smällkarameller (med klubba inuti).
Om vi hinner så ska vi även göra vita chokladtryfflar med mascarponeost.
Mysigt med december månad tycker jag!

söndag 4 december 2011

2:a Advent...

Mysigt med December månad :-)
Mycket spännande händer, speciellt på morgonen. Tomten smyger sig in på natten och hänger upp paket i adventskalendern - barnen springer dit så fort dom vaknat.
Sedan tittar vi julkalendern på tv ( Tjuvarnas jul-Bra!) öppnar sedan kalendern för den.
Sedan äter vi frukost och efter det så öppnar barnen varsin chokladkalender som dom fått på posten av kusinerna - succé!
I helgen har vi bakat pepparkakor och lussebullar, det blev gott och oj! vilken fin hjälp jag fått :-)
I morse tände vi andra ljuset, åt långfrukost med b.la Äggröra som är ungarnas nya favorit. Naturligtvis så spelas det även julmusik på morgonen (ja mest hela dagen faktiskt...) - idag blev det Nat king Coles julskiva, den är jättefin!
HO HO, nu är det inte så länge kvar...