söndag 27 maj 2012

Morsdag idag...

Morsdag firar vi med våfflor på altanen, gjorde en nyttigare smet på fullkornsdinkel. Jag föredrar hallon till, sylt blir så sliskigt och sött. Barnen föredrar både och :-). Nu ligger barnen och sover ( dom somnade 22.30 igår och steg upp kl 06.00 imorse, vaknade av att dom satt och sjöng :-) en tupplur är nog på plats även för mig )...Det är så underbart väder ute så man vill ju inte gå in! Jag fick förresten presentkort på fotvård i morsdagspresent :-), ska boka in en tid till veckan - välbehövligt!

I kyrkbänken...

Igår var vi på jättefint dop, där vi också spelade och sjöng en låt av Linn Maria. Barnen satt fint och lyssnade på kyrkbänken. Älskar dop! Det är så trevligt! Och efteråt så fick vi en gudomlig buffé och goda tårtor.

Premiärbad!

Årets första utomhusbadande! Idag firar vi att sverige vann schlagern med ett dopp i poolen, varmt och skönt idag...

fredag 25 maj 2012

Grillspett...

Idag är det jag som står för grillningen ( kycklingspett ), och darling står för dukningen ( hör ej till vanligheten )... Barnen gosar i hammocken. Snart är det mat!

torsdag 24 maj 2012

Värmen...

Nu äntligen har värmen kommit! Första riktiga sommardagen! Är nu ledig i 3 dagar och vi ska vara ute och leka, åka på dop och bara mysa på. Trevlig helg!!!

lördag 19 maj 2012

Lördagsgodis...

Lördagsgott i koja, det är grejen det!...

lördag 12 maj 2012

Krasse...

Ledig helg, tillsammans, hela familjen, mysigt! Har idag avnjutit god egenodlad krasse och köpt in nya dynor till hammocken, blev klart godkända av barnen! Vi ska ha en fortsatt trevlig helg med krattning och annat smått och gott...

lördag 5 maj 2012

Omelett med brie och pepprig rucola...

Ungarna ville ha korv och makaroner till middag igår så då gjorde jag något roligare till mig själv ( recept till 1 pers ) : 1 liten gul lök, 2 msk smör, 3 ägg, 2 msk grädde, salt, peppar, ett par skivor brieost. ( rucola, olivolja ). Skär löken i tunna skivor och fräs i smör. Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar. Häll smeten över den stekta löken och sänk värmen till knapp medel. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger.Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Skär ett par skivor av osten och lägg på ena halvan av omeletten. Vik omeletten på mitten och låt den glida över på en tallrik. Ät den med rucolasallad och lite olivolja ovanpå. Jättegott! ( recept från expressens Lchf- bilaga/ Klara Desser ).

Zucchiniplättar...

2 ägg, 1 dl grädde, 2 tsk fiberhusk, 500 gr zucchini, 1 vitlöksklyfta, 75 gr lagrad ost, salt, peppar, smör till stekning. Vispa äggen och blanda ner grädde och fiberhusk. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Salta lätt och låt stå 10 min. Krama sedan ur vätskan och lägg zucchinin i äggsmeten. Pressa i vitlök, tillsätt riven ost, blanda runt och smaka av med salt och peppar. Stek i rikligt med smör så att det blir gyllenbruna och knapriga. Servera med räkor och crème fraîche. Riktigt god rätt från Expressens Lchf bilaga (Klara Desser).

Mangogräddkräm...

Passar på att lägga ut lite smaskiga recept medan snön därute svävar ner och vi längtar efter varma grillkvällar...Det här min favoritsås till grillat! Mangogräddkräm: 2 dl crème fraîche, 1 tsk curry, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk pressad citron, 1 msk mango chutney- blanda smaka av med ev, lite salt och peppar. Låt vila en stund i kylen före servering. Supergott!!!

Nej!!!...

Men blä!!! Snön bara öser ner :-( och jag som tänkte mig trädgårdsarbete idag, suck!

torsdag 3 maj 2012

Dockskåp...

Idag kom mormor och morfar hit med det gamla dockskåpet från ljuva 70- talet. Det är som att tiden stått stilla, alla grejer är kvar och det finaste är möblerna som min farfar snickrat! Barnen roar sig glatt med det nya/gamla fina skåpet...