söndag 14 september 2014

September,sommar?...

Sommaren har ju som alla vet varit helt fantastisk! Och det verkar ju bara fortsätta såhär in i september, vilka ljuvliga höstdagar! 

Barnen fick följa med mig för ett par veckor sedan och plocka/ köpa ekologiska grönsaker o rotfrukter. Dom var förvånade hur potatisen växte och trodde det var stenar som kom upp från jorden ...

Och blåbärsplockning har familjen hjälpt till med:)...


Vi plockade ej supermycket, men i alla fall så pass att vi kunde baka stora blåbärsbullar/ kakor, mums är det!Denna helg befinner vi oss hos mina föräldrar, mannen är i Polen så då passar vi på att åka hit ( det är så trist att vara ensamma hemma ).
Igår plockade vi ner alla äpplen. Transparant blanche äpplena hade drabbats av rönnbärsmal, men det går säkert att rädda några äpplen. Vi gjorde i alla fall lite äppelmos och äppelchips, gott! 

Barnen hjälpte till att plocka äpplen:). Dom fick även ett ryck och ville kratta löv!:)...Igår på eftermiddagen så tog vi en promenad i den vackra solen, superhärligt!Vi hade även turen att få hälsa på ett 70-tal (!) kaniner på hemvägen av vår prommis.
Barnen tyckte det var jättekul med alla kaniner! Och det tyckte vi med:)...
September månad får mer än gärna fortsätta såhär! Älskar soliga, varma , höstdagar!!!...