
KöttfärspajIngredienser
Botten:
3 dl vetemjöl
125 gr margarin eller smör
3 msk vatten.
Fyllning:
500 gram nötfärs
100 gram bacon eller rökt skinka
1 gul lök
3 röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk rödvinsvinäger
2 dl vatten
1½ dl créme fraiche.
Pensling:Ägg
Gör så här
Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke.
Platta ut degen till en rund kaka, låt vila i 3o min i kylskåp.
Då degen vilar, tillred fyllningen.
Skär bacon eller skinkskivorna i strimlor.
Fräs dem med färsen i en stor stekpanna.
Skala och hacka löken, tillsätt dem i stekpannan.
Tärna paprikan och tillsätt dem plus de andra ingredienserna utom créme fraiche.
Låt allt sjuda i ca 5 min och bland i créme fraiche.
Häll röran i en pajform som är ca 25 cm i diameter.
Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär eller sporra ut remsor ca 1 cm breda.
Lägg dem som ett galler över fyllningen och en remsa runt kanten. (Det ska inte vara någon pajdeg i botten av pajen).
Pensla degen med ett uppvispat ägg.
Grädda pajen på galler i nedredelen av ugnen i ca 25 min på 225 grader.
Servera pajen varm med en grönsallad.