Banankaka
Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker (gärna råsocker)
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (gärna Marabou schweizernöt eller Mintkrokant)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker.
Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
Hacka chokladen.
Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 30-40 minuter, 175°C.
Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Servera kakan helt kall med en klick grädde.
3 kommentarer:
Smarrrrrrrrigt! Den maste jag helt klart gora!
Smarrrrrrrrigt! Den maste jag helt klart gora!
Men gusis vilka dubletter! What's happening!
Skicka en kommentar