Jag älskar matiga och varma soppor, speciellt gott är det när höstkylan börjar tränga sig på.
Det här smarriga receptet är från senaste numret av Family living (som i sin tur fått recepten från boken "Kom in och ät!"...).
Sopa de carne mejicana
Ingredienser/4 port.
200 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
4 potatisar, skurna i tärningar
1 röd paprika, finhackad
1. Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan.
2. Fräs köttfärsen tillsammans med kryddor och tomatpuré
3. Tillsätt lökfräset och späd med buljongen.
4. Lägg i potatisen och paprikan och låt koka i 30 minuter.
Servera med gräddfil och varma baguetter!
1 kommentar:
yummie! Ska prova detta när min mage blitt bättre. Kram
Skicka en kommentar