Förmiddagen idag spenderade jag på jobbet.
När jag kom hem så skördade jag och Buddha lite rabarber, han hjälpte mig även att laga årets första rabarberpaj som bestod av:
Rabarber (såklart!), blåbär och hallon.
Smuldeg på ca 150 gr smör, 2 dl dinkelsikt, 1 1/2 fiberhavregryn, knappt 1 1/2 dl råsocker - blanda och smula över bären.
Grädda i ugn 225 grader ca 20 min. Det blev supergott med hallon och blåbär i!
Och till pajen serverade vi lättvispad grädde - mums!
Först hade jag tänkt att göra en lchf-rabarberpaj med stevia som sötningsmedel men jag har varit rätt så strikt och hälsosam den sista tiden (när det gäller socker i alla fall) så nu kände jag verkligen för att unna mig något riktigt sött! Det var det värt! ;-)
Och helgen har verkligen gått i hälsans tecken, jag har gått en helt fantastisk Ayurvedisk matlagningskurs! Gud så god mat vi har lagat/ätit!!!
Förresten, hur firar man egentligen nationaldagen???
Ärligt talat så känns nationaldagen inte alls som någon märkvärdig dag att fira, alla dagar är ju lika viktiga, i alla fall för mig...
Nåja, VI har i alla fall ätit gott och njutit av den härligt varma sommardagen och det hade vi gjort även om det inte var NATIONALDAG!
2 kommentarer:
Härligt sommriga bilder på 2 söta barn!
Syns i morgon! Kram!
Jättefina glädjefyllda bilder! Och pajen, den ser supergod ut. Den måste jag testa att göra!
Skicka en kommentar