lördag 16 maj 2009

Cheesecake med vit choklad

Har avnjutit en god schlagermiddag som bestod av smaskig Tacopaj och till efterrätt en underbar Cheescake med vit choklad, det sistnämnda vill jag att ni ska få receptet på...

Cheesecake med vit choklad:

4 portioner

100 g digestivekex
50 g Smör
3 dl Vispgrädde
100 g vit blockchoklad

Krossa kexen till smulor.
Smält smöret och blanda ned kexsmulorna.
Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare).
Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form.
Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull.
Bryt sönder chokladen, tag kastrullen av värmen och rör ned chokladen i grädden.
Rör tills det smält. Låt det sedan svalna helt.
Vispa under tiden resten av grädden och vänd sedan ihop med den smälta chokladen.
Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen.
Sikta över lite kakao vid servering.
Enkelt och jättegott!!!


Nu ska jag gå och ladda upp inför Eurovision...
Heja Malena!!!

3 kommentarer:

Monica sa...

Neeeeeej varför gör du detta mot mig!!!!! Hur ska jag kunna motstå dessa underbara Cheesecakes????? De ser väldigt små och oskyldiga ut på bilden.......

Malena ja....läste i Aftonbladet att det inte gick så bra. Tråkigt!

LYCKLIG MOR sa...

Ja det är det som är grejen med dessa godingar, små och oskyldiga helt rätt.
Det räcker med att gå en extra liten prommis eller cykla några minuter på träningscykeln...ja för små är dom OCH såååååå goda!
Unna dig det!
Kram

Annica sa...

Guud så goda dom där såg ut då, bra efterrätts tips. Visst är det nu bland dom sista dagarna du jobbar? Så skönt få vara hemma ett bra tag framöver, det är du värd.
Vi höres någon dag, kramisar!!