fredag 4 juni 2010

Mangosalsa...

Fick ett mycket bra recept av en vän på en otroligt god Salsa!
Perfekt såhär i grilltider!
Vi gjorde den förra helgen och serverade kycklingklubbor till, mycket mumsigt!
Testa, ni kommer ej att bli besvikna!...


Snabb och Stark Mangosalsa

2 påsar alt, små kartonger frusen mango (eller alternativ 1-2 mogen mango)
12 rädisor
pressad saft av en citron
3 msk olivolja
röd tabasco efter behag
3 msk hackad försk koriander
1 tsk hel rosépeppar (krossad)
salt

Salsan är god att servera till stekt eller grillad fisk, kyckling eller fläsk.

1. Tina mango i rumstemperatur.
2. Ansa rädisor och kasta rötter och blad, tärna dem fint och lägg dem tillsammans med mangobitarna.
3. Rör ihop citronsaft och olivolja med salt och några droppar tabasco.
Blanda ned hackade koriandern.
4. Krossa rosépepparn grovt i mortel eller lägg på en skärbräda och krossa den med bredsidan på en tung kniv.
Rör ner rosépeppar i citronoljan.
5. Blanda rädisor och mango, häll över dressingen och blanda på nytt.
Ställ salsan kallt i upp till 2 timmar före servering.

Smaskens!

1 kommentar:

Kattalena sa...

Den får jag testa! Fast jag får nog ta bort tabascon (gillar inte starkt) :-)
Men det ser väldigt gott ut!