onsdag 18 maj 2011

En mycket god förrätt!



Ett litet tips på en mycket god och annorlunda förrätt...

Bresaola med chevrémousse & rostad paprika (4 pers)

150 gr bresaola (Italienskt lufttorkat nötkött med mycket god smak!)
Rostad marinerad paprika (finns att köpa färdigt, Zetas tex, jättegott!)
Kapris (eller fina kaprisbär)

Marinad
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 msk basilika

Chevrémousse
100 gram chevréost (om man ej gillar chevré så funkar säkert fetaost eller ädelost...)
2-3 msk creme fraiche

Blanda samman marinaden och lägg i bresaolaskivorna.
Mosa chevré (eller någon anna favoritost) och blanda med crème fraiche.
Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
Arrangera bresaolan fint på tallrikar, lägg en klick av chevrémoussen och lägg på några bitar rostad paprika.
Garnera med kaprisbär och basilika.
Jag serverade även stekt lchf-bröd till (stek i olivolja och strö över flingsalt).

MUMS!

2 kommentarer:

Annica sa...

Såg väldigt gott ut det där!
Härlig sommarmat!
Kramar!!

Kattalena sa...

Gud vad gott det ser ut! Nu blev jag hungrig... kanske jag ska ha det som förrätt på nästa middagsbjudning :-)