måndag 6 juni 2011

Nationaldag och rabarberpaj!

Förmiddagen idag spenderade jag på jobbet.
När jag kom hem så skördade jag och Buddha lite rabarber, han hjälpte mig även att laga årets första rabarberpaj som bestod av:
Rabarber (såklart!), blåbär och hallon.
Smuldeg på ca 150 gr smör, 2 dl dinkelsikt, 1 1/2 fiberhavregryn, knappt 1 1/2 dl råsocker - blanda och smula över bären.
Grädda i ugn 225 grader ca 20 min. Det blev supergott med hallon och blåbär i!
Och till pajen serverade vi lättvispad grädde - mums!
Först hade jag tänkt att göra en lchf-rabarberpaj med stevia som sötningsmedel men jag har varit rätt så strikt och hälsosam den sista tiden (när det gäller socker i alla fall) så nu kände jag verkligen för att unna mig något riktigt sött! Det var det värt! ;-)

Och helgen har verkligen gått i hälsans tecken, jag har gått en helt fantastisk Ayurvedisk matlagningskurs! Gud så god mat vi har lagat/ätit!!!

Förresten, hur firar man egentligen nationaldagen???
Ärligt talat så känns nationaldagen inte alls som någon märkvärdig dag att fira, alla dagar är ju lika viktiga, i alla fall för mig...
Nåja, VI har i alla fall ätit gott och njutit av den härligt varma sommardagen och det hade vi gjort även om det inte var NATIONALDAG!





Inte mycket kvar av pajen ;-)









Det finns nog inget mera glädjespridande än busiga och lyckliga sommarbarn...

2 kommentarer:

Annica sa...

Härligt sommriga bilder på 2 söta barn!
Syns i morgon! Kram!

Kattalena sa...

Jättefina glädjefyllda bilder! Och pajen, den ser supergod ut. Den måste jag testa att göra!