tisdag 6 september 2011

Kokostoppar, Jordnötsgodis, Zucchinilasagne. Allt i LCHF-anda...



Hittade att superbra recept i en Hemmets Journal tidning! - Kokostoppar, bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver och vips så blev det ett gott lchf-fika!
KOKOSTOPPAR:
ca 22 st
50 gr smör, 2 ägg, 1/2 tsk vaniljpulver, 2 msk grädde, 200 gr kokos.
Garnera med 100 gr mörk choklad.
Smält smör, låt svalna. Blanda ägg, vaniljpulver, grädde. Rör i kokos och smör-låt svälla ca 10 min. Forma/tryck ihop till små fina toppar, grädda på bakplåtspapper mitt i ugn ca 15 min. Låt Svalna.
Smält chokladen och doppa botten av kakorna i chokladen.
Låt stelna. ÄT!

Det blev över rätt så mycket smält choklad när jag gjorde kokostopparna, så jag gjorde ett litet experiment som blev så lyckat att jag vill dela med mig av dessa gosaker!
Till alla jordnötsälskare:
Blanda ca 50 gr smält mörk choklad med ca 1 dl gott jordnötssmör (min favorit är urtekrams crunchy peanut butter!), jag rörde ihop med en gaffel. Smeta ut rätt så tunt på bakplåtspapper i en form, strö över lite extra jordnötter och in med det i frysen. Ta ut efter ca 1 timme och skär i små härliga munsbitar, supergott när dom är frusna! Ett riktigt gott halvnyttigt lchf-godis! Förvaras bäst i frysen, om du nu inte äter upp allt på en gång såklart...


















Gud så gott det är att byta ut lasagneplattor mot Zucchini-skivor! Testa om du inte gjort det tidigare! Och osten ska vara Västerbottensost! Mycket ost! En riktig fullträff! (Tzatziki till är ett måste!)

3 kommentarer:

Annica sa...

Oj vad mycke gott du verkar ha bakat, och maträtten såg enormt smaskig ut. Du är så duktig på att prova en massa nytt. Själv känns det som att man kör på i samma spår nästan när det gäller maträtter. Måste bli ändring på det.
Stora kramar!

LYCKLIG MOR sa...

Tack kära syster!
Alltid kul att prova nya rätter!:-)

Monica sa...

Krya pa de små!!!!! Va jobbigt!!!!
Tack för recept tips! Kramis