lördag 5 maj 2012

Omelett med brie och pepprig rucola...

Ungarna ville ha korv och makaroner till middag igår så då gjorde jag något roligare till mig själv ( recept till 1 pers ) : 1 liten gul lök, 2 msk smör, 3 ägg, 2 msk grädde, salt, peppar, ett par skivor brieost. ( rucola, olivolja ). Skär löken i tunna skivor och fräs i smör. Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar. Häll smeten över den stekta löken och sänk värmen till knapp medel. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger.Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Skär ett par skivor av osten och lägg på ena halvan av omeletten. Vik omeletten på mitten och låt den glida över på en tallrik. Ät den med rucolasallad och lite olivolja ovanpå. Jättegott! ( recept från expressens Lchf- bilaga/ Klara Desser ).

2 kommentarer:

Annica sa...

Herregud vad du har varit duktig och matbloggat i helgen...mycke smarrigt du bjuder på! Mangogräddkrämen måste jag göra!
Ha det bra! Kram!

Monica sa...

Omelett ar alltid gott. Man kan kasta pa en massa gott som piffar till det lite! Love Ruccola.