fredag 26 februari 2010

Målet är ingenting - vägen är allt...

Idag har vi varit på en trevlig tur upp till Haparanda och IKEA.
Bara att få upptäcka denna fina skylt var väl värt resan...






Trevlig helg! :-)

7 kommentarer:

Monica sa...

Men se på tusan!!!! hahahaha
Den där killen är speciell!
Stor kram från moster

Helen sa...

Det är inte alla förunnat att ha en egen by uppkallad efter sig...

Men när man ser den glassätande sötnosen förstår man ju varför!

Kram!

Annica sa...

Wooow!! En egen by! Inte illa! Pussar till lill killen!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Här har vi varit ute och skottat både gården, altaner,släp och tak idag, då man äntligen kan vara ute i normal temp.
kramisar!

crrly sa...

Heeeej, ett tag sen jag tittade in här men jag har tänkt på er mycket, särskilt den här vargavintern!! :-o Min unge HATAR snö och kyla så vi har mest suttit inne de dagar vi är hemma, och det känns så värdelöst! Jag har funderat på hur tusan NI gör... *brrrrr* Men man kanske vänjer sig. Dock undrar jag om det finns typ en dubbelspark med barninsats eller hur man tar sig nånstans med två barn genom alla drivor?!

Fem gånger mer kärlek har jag också läst nyss och den var bra men är inte det minsta kritisk mot femminutersmetoden!! :-o Så där sjönk medelbetyget av sevärt. Har du läst den än?

Kram!!!!!!!!!!!!!!

LYCKLIG MOR sa...

Crrly, Ja blä för denna vinter!!!
Ja hur gör man när man ska ta sig fram i eländet, med hund och 2 barn? Bra fråga. Jag har varit så arg så arg! Och dåligt har dom skottat (har t.om kontaktat kommunen och skällt på dom...men men dom gör ju sitt bästa...)Jag har ju köpt en syskonvagn som jag har kämpat på med att dra, ibland har det gått men ibland har vi fått vända om hem igen. Ibland har jag lagt lillasyster i hennes vagn (den är ju smidigare), Buddha i pulka och hunden i andra handen...
Sparkar finns det ju fina med barninsats, men det är inte riktigt min grej, jag vill ha mera utmaning än så :-D
Nej det har inte varit/är inte lätt men nu går vi mot ljusare tider och vargavintern är ett minne blott ;-)
Ang boken så tycker jag den var helt ok, inte halleluja, men helt ok.
Det bästa från boken var detta:
"Är inte belöningar ett slags muta?
Vissa föräldrar kan känna att belöningar är ett slags muta. Ska man verkligen behöva ge saker för att barnen ska sköta sig? Det finns en viktig skillnad mellan belöningar och mutor. En belöning kommer som följd av att barnet har gjort något bra. Mutor används däremot för att få barn att sluta med något dåligt, till exempel sluta tjata om godis i affären. Mutor är också sällan planerade i förväg utan används som en utväg då föräldern inte orkar diskutera längre.
"
Jag tyckte det var bra förklarat.

Kram kram!!

crrly sa...

Tack för svaret! Vilken vagn har ni? Jag ska nog kämpa på med Ergon (för lillebror) och sulkyn (storasyster) och om det behövs Buggan för lillebror med ståbräda för syrran.


Jaaa, nu är det ju VÅR!!! :-) Nu när snön har smält bort kikar det fram (krokus-?)blad lite här och var! :-) Men det ser kalt och konstigt ut utan snö, som om nån har städat, hihi!

LYCKLIG MOR sa...

C, Vi har ju 4! Vagnar :-o
1 klassisk emmaljunga till Lill-M (buddhas gamla)
1 Sittvagn till Buddha (Kronan)
1 skitdålig sulky
1 gammal/begagnad Brio syskonvagn (en klassisk)
Jag körde från första början med (när jag fortfarande hade Buddha på dagis) ståbräda på Emmaljungan men varvade det med sjalen samt sittvagnen till Buddha.
Ergon är ju superb! Den ska jag börja använda snart igen!
Den enda nackdelen som jag tycker är med ergo/sele etc är ju att om dom somnar i den så vaknar dom oftast när man kommer in igen,därför är ju vagnen bättre då kan dom små fortsätta sova ute (och man får lite egentid ;-))
MEN detta gäller väl mest när dom är riktigt små, när dom kommer upp i ca 1-årsåldern så är dom ju med på ett annat sätt och sover ju inte lika ofta som när dom var pyttepytte.
Men nu använder vi mest syskonvagnen, jag skulle inte klara mig utan den!
På em så går vi oftast ut en prommis och då somnar båda barnen i vagnen tillsammans, mysigt och skönt, både för mig och barnen :-)
Åh, har eran snö redan smält!? Så skönt!!
Kram