söndag 29 augusti 2010

Sopa de carne mejicana


Jag älskar matiga och varma soppor, speciellt gott är det när höstkylan börjar tränga sig på.
Det här smarriga receptet är från senaste numret av Family living (som i sin tur fått recepten från boken "Kom in och ät!"...).


Sopa de carne mejicana

Ingredienser/4 port.

200 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
4 potatisar, skurna i tärningar
1 röd paprika, finhackad

1. Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan.
2. Fräs köttfärsen tillsammans med kryddor och tomatpuré
3. Tillsätt lökfräset och späd med buljongen.
4. Lägg i potatisen och paprikan och låt koka i 30 minuter.
Servera med gräddfil och varma baguetter!

1 kommentar:

Monica sa...

yummie! Ska prova detta när min mage blitt bättre. Kram