onsdag 2 december 2009

KNÄCK


Då var knäcken klar!
Här är det bästa receptet enligt mig:

KNÄCK

ca: 75 st

2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
halv deciliter skalad, hackad sötmandel (jag gjorde halva satsen med mandel och resten utan)
knäckformar

Blanda grädde sirap och socker i en gryta och koka kraftigt utan lock tills massan håller för kulprovet. Rör då och då. Tillsätt mandeln och fyll sedan formarna med massan.

4 kommentarer:

Annica sa...

Vilka godsaker du har hunnit med att göra, såg smarrigt ut alltihop. Fast knäck kan vara farligt för tänderna...om oturen är framme.
Ha det bra, kram!

Monica sa...

mmmmmm smarr!!! Ska ocksa gora dessa i helgen.
Kraaam

Helen sa...

Det ska vara mandel i knäck!!

Smaskens!

Ha en bra helg!

Kram!

Annica sa...

Trevlig helg!!!
Kram kram!!
Ska försöka titta förbi dig nästa vecka.