tisdag 19 oktober 2010

Favoritsysselsättning...

Lycka är:
Att få pyssla på med roliga nya fiskpussel som vi hade gömt undan efter flygresan (present från sas).
Jättekul är också att trycka ner färgglada ploppar i en hålplatta (imponerad av lilltjejens fingerfärdighet, dom är ju ändå rätt små dom hålen...), jag har tagit hem 2 gamla plattor från när vi var små och lekte med dessa. Såg förresten att dom fanns att beställa här ("blå elefant"), en rolig och mycket sysselsättande present/julklapp!

En annan uppskattad sak var att ge barnen färdigköpta bullar, kändes faktiskt rätt skönt att kunna bjuda på köpesfika för en gångs skull att inte alltid behöva vara så himla duktig...


Den senaste tiden har jag varit rätt så strikt med socker här hemma (av flera olika anledningar...), både till stora och små, men kände i helgen att det inte får gå till överdrift.
Klart att vi måste få fika! Kanske inte tokfika, men småfika...



Och just ja!
Måste dokumentera den första snön, som då kom förra veckan, torsdagen den 14 oktober.
Nu ligger ingen snö kvar på backen härhemma, låt det förbli så någon vecka till i alla fall...
Pst, vill ännu en gång slå ett slag för denna goda soppa! Barnen älskar den! Idag till lunch fick dom välja på dessa rester; Pizza, soppan, eller god fiskrätt och dom valde utan tvekan denna soppa! Med gräddfil på såklart!
Insåg även att det var himla gott med gräddfil på pizzan (som jag fick äta upp) ;-).

3 kommentarer:

Monica sa...

Heeeej saknar er! Så roligt med plopp- plattorna. Det är en finfin leksak. De har vi ju alla suttit med i otal timmar när vi var små.
Bullar Mums! Snö njaaaaaa....!
Härlig musik du bjussar på!
Kram

Annica sa...

Så mysigt sitta och pyssla! Ja dom är roliga hålplattorna...dom lever nog vidare i evigheter! Förhoppningsvis! Ja det pratas om mera snö framöver och kallare! Det blir då ljusare ute i alla fall!
Ha det gott!Kram!
PS! Vi är hemma imorgon om du är sugen på att kika förbi!

LYCKLIG MOR sa...

A och M: Tack! Ja man kanske skulle återuppta pysslandet på gamla dar, vi kan väl leka med hålplattorna nästa gång vi ses :-D
Kram