måndagen den 21:e juli 2008

Snickerskaka i långpanna

Vi hade jordnötter hemma och blev så sugen på Snickerskakor.
Det finns många olika recept på Snickerskakor, men det här receptet ligger nog på 1:a plats än så länge.
Baka och njut av varje tugga!



Snickerskaka

Ingredienser
3 ägg
4½ dl socker (tog hälften råsocker)
225 g smält smör
4½ dl mjöl
3 tsk vanillinsocker
1½ tsk bakpulver
175 g jordnötter
1 kaka ljus blockchoklad (jag tog 200 gr av Marabou mjölkchoklad)
Beskrivning
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, vanillinsocker, bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten och häll ner det smälta smöret.
Häll i en långpanna (funkade bra med baklåtspapper) och sprid ut jordnötterna jämt över.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Smält chokladen och bred den över den färdiga kakan.

Inga kommentarer: