Vi gjorde storkok så vi kunde frysa in, det blev supersmarriga vegetariska pajer...
Pajer med fullkornsdinkel, smör, kesella, valnötter, broccoli, sambal, grädde, västerbottensost, vitlök, champinjoner...så himla gott!
Mormor och morfar hade fått massor av fina goda äpplen från äppelträdet.
Den skalar, kärnar ur och svarvar fram skivor i ett nafs, helt perfekt!
Lille Buddha fick hjälpa morfar att veva, oj så spännande!
Inget socker tillsatt!
Bara lite lite vatten i äppelkoket, hälla upp i fina glasburkar för att sedan frysa in.
Håller 1 vecka i kylen och i frysen länge länge...
Detta recept är det bästa!
Myrstackar
Rör ihop:
1 hg mjukt smör
1 dl socker
Blanda sedan i:
3-4 dl fiberhavregryn
6 st Digestivekex (smulas)
1 dl ArraksPunsch
100 gr smält mörk choklad
Rullas till bollar i brunt strössel.
Vi ses!
6 kommentarer:
Åh, här sitter jag med tom mage och dreglar...
Jag har sagt det förr och jag har inte ändrat uppfattning, du/ni är SÅÅ duktiga på att göra go'saker!
Snälla, kan du inte lägga ut receptet på de vegetariska pajerna??
Puss på småbarnen!
Kram till dig!
Ser som vanligt super-smarrigt ut. Förväntar mig inget annat när det lagas mat hos Sundqvists! (och bakas) Perfekt med storkok!
äppel svarven var ju otroligt fiffig ju, förstår att Moffe fick hjälp där utav Buddha. Det är ju kill-göra det där!!!
Oj vad jag saknar arraks bollarna där. MAn kanske ska gora ett försök , men Punschen får bli alkoholfritt här då....vart hittar man det??!!
Urläckra bilder! Nigella kasta dig i väggen!
Mmmmmmmmmmmmums!
Oj så smarriga pajerna såg ut som ni gjorde i helgen. Åh vilken fiffig grej med äppel svarven, en sån där " måste ha sak" när man har egna äpplen. Själv kan man bara i princip lukta på äpplen, trist att vara allergiker. Har aldrig provat det där receptet på myrstackar, gör receptet på ned smulad sockerkaka...duger det också, men måste nog prova det där nästa gång. Ni verkar då haft en trevlig mat och bak helg i stackis i alla fall.
Kramisar!!!
H, tack! Nu är pajrecepten där :-)
M, tack! Jamen det är icke alkohol i dessa, det är arrakspunch och det finns alkoholfritt i matvarubutiker, säkert även hos er...
Annars kanske man kan ha i Arrak-brännvinet från Libanon????
A, va?! Har du aldrig smakat dessa myrstackar!? Dom är ju bäst!!!! Baka dom!
Kram till er alla!!!
hahahahah Gud vad jag skrattade nar du skrev att vi kunde ta Arrak brannvinet fr Libanon........Det smakar ju anis/lakrits...typ....Det gar nog inte sa bra. Men charmigt tips. Cheers!
Ja just ja det gör det ju! :-D
Men det kanske blir succé, vem vet?!
:-p
Skicka en kommentar