torsdag 25 september 2008

Bovetevåfflor/Bröd

Jaha är hon redan tillbaka tänker ni säkert (med tanke på inlägget nedan), det är samma kväll bara något tröttare, men detta bröd vill jag dela med mig av!
Jättelätt att göra, jättegott och jättenyttigt!!!
Det är inte riktigt som våfflor, det blir mera som bröd men du gräddar dom i våffeljärn (så det är bra om du har flera järn, annars tar det tid, som för mig). Bröden äter du sedan med ditt favoritpålägg eller bara med gott smör, eller bara som dom är.

Bovetevåfflor

(ca ) 1, 1/2 liter kokhett vatten
3/4 dl olja (raps eller oliv eller någon annan god olja...)
500 gr Bovetemjöl
Rör ihop allt till en HÅRD gegga, vattnet måste vara kokhett när du blandar allt!
Lägg en rejäl klutt i våffeljärnet och tryck ner locket hårt med hjälp av pannlappar (så du ej bränner dig), hårt måste du trycka för annars så blir det liksom bara en degig boll...
Grädda ca 8-10 minuter.
Dessa bröd kan du frysa in och sedan ta fram en och en och tina i brödrosten - smart, gott och enkelt!
Lägger ut lite bilder på våfflorna nedan (förstår inte varför den första bilden är på sniskan? Nåja!), som ni ser så blir dom ej lika snygga som dom är goda, och som ni ser på sista bilden så ska degen vara riktigt hård. Detta låter säkert skitäckligt, men det är det inte. Det är ljuvligt gott!
Endel bitar blir mjuka och endel blir som knäckebröd - slurp!


4 kommentarer:

Hellen sa...

Ser jättegott ut...men vart e receptet på bullarna som ligger brevid våffeljärnet? ...hehe...trodde du inte att jag skulle se det? *hehe*
Kommer sakna dina blogginlägg nu när du börjar jobba!
Kram

Monica sa...

Oj vilket jobb! Men forstor att det ar gott. Fina bilder!

Monica sa...

Oj vilket jobb! Men forstor att det ar gott. Fina bilder!

Annica sa...

Tack för lunchen du bjöd på i fred. gott!!! Ha en bra dag! Kram