måndag 31 december 2007

Gott nytt år!


Julhelgen har varit helt underbar!
Vi firade julen nere hos Buddhas farmor och farfar i småland, allt var perfekt - umgänget, all den goda maten, musiken, skratten, tomten, klapparna...och sist men inte minst - Buddha! Vår älsklingsbuddha firade sin första jul med oss och bättre julklapp kan man ej få!
På hemresan stannade vi hos mormor och morfar och firade en kort liten jul, även den var perfekt med underbar mat och fina klappar!
Ja då var det redan nyårsafton, den ska vi fira i hemmets lugna vrå bara jag buddha och sambon.
God mat ska vi äta...
Innan middagen - Snacks och lite bubbel.
Förrätt - Toast skagen med lite bubbel.
Varmrätt - Kycklingfilé provencale på mitt vis, dvs råstekt potatis och ugnsstekt kycklingfilé fyllda med soltorkade tomater och fetaost och sist men inte minst massor av vitlökssmör på hela härligheten.
Ett nytt rött vin ska provas till denna rätt (fick vinet av goda vänner när dom var här på besök) JanKris Riatta Estate. Om man har Fetzer som favoritvin så skulle tydligen detta vara ett vin med liknande smakupplevelse.
Efterrätt - Tycker egentligen att efterrätten är den viktigaste brukar alltid göra något extra ordinärt, men idag har vi beslutat oss för att det blir i all enkelhet....vi avslutar helt enkelt middagen med en god Irish coffee och till det avnjuter vi en god chokladtryffel.
Buddha ska få Pasta med kyckling och smaska på Majskrokar ;-)

Och musik mycket musik hela kvällen - jätteviktigt! Ny storfavorit Kurt Elling!
Helt enkelt superb! Vilken tur att vi har en skiva med honom då ;-)
Gott nytt år önskar jag alla!


Inga kommentarer: